Friday, July 15, 2011

DARIMI is 3 months old!!

MY LOVE

MY HEART

Darimi is 3 months old today.... yeayyy!! Kejap aje dah 3 bulan, dah besar dah. Selasa lepas teman Daddy gi klinik, tumpang timbang Darimi, dah 5.5 kg. Bravooo..my baby..!! Darimi dah pandai macam2... mengiring, senyum, bersembang, masa dalam pantang lagi dia dah buat, sekarang nih tengah memperkembangkan skill yang ado... hihi... sekarang kalau bersuara sangat kuat, bersembang sangat suka, suka tengok flash cards dan buku..(ulat buku cam mummy..heh heh... nanti mummy ajar wat sudoku ngan word search pulop... )

Pasal sangat suka "bersembang", semalam dah kena 'pinjam' dengan jiran depan umah, siap bawak balik umah dorang lagik. Mula2 akak jiran tu tegur2 dia... haa menjawab lah si tecik tu, apa lagi, suka lah akak tu, mintak pinjam jap... hihi...waaaa Darimi..tecik2 dah ada peminat...heh heh...

Sangat suka kalau diagah, tambah2 kalau KALIN (nama panggilan untuk makcik tecik sekarang nih.... ye lah..org dah ada adik kan...nek pangkat sket jadi kakak...) yang mengagah Darimi, suka sangat dia.

Satu lagi perangai cerdik Darimi nih, kalau nengok Mummy pakai tudung ja, mula lah tak leh dok diam, sengeh sampai ke telinga, buat suara kuat2 sambil angkat kaki ngan tangan.... amboihhh...pandai tu, tau aja nak gi jenjalan... tapi yang cedehnya, masa mummy nak gi work lah, dia tgk mummy siap2 pakai tudung, dia dah sengeh2, tgk2 mummy cium2 ja, then kata "bye darimi, mummy nak gi work, darimi tinggal tau, jgn notty2..."...terus dia wat muka cedeyyyy dia tu, pas tu nanges.... alaaalllllaaaa...syiannnn baby mummy.... mummy pun cedeeeyyyyyy.... isk isk.... :((

Selamat membesar baby mummy shayang...Mummy loves you to bits...!!!



2 comments: